Neko Case

Als tiener in Seattle was Neko Case getuige van de opkomst van grunge-bands als Nirvana. Ze ging drummen in punkbands maar vond haar roeping als folkzangeres. Ze zingt traditionals als John the Baptist en nummers van Dylan, maar hield een voorliefde voor de dwarse houding van de punk. Haar vierde album Fox Confessor Brings The Flood klinkt alsof haar stem in een kathedraal is opgenomen. In haar keuze van medemuzikanten gaat Case voor het hoogst mogelijke, met bijdragen van Calexico’s John Convertino en Joey Burns en Garth Hudson uit The Band. Met intrigerende liedjes als Margaret Vs. Pauline (de één verloor haar sweater, de ander drie vingers) en Hold on, hold on toont Case zich een boeiend verteller met een scherp randje, deze week live te horen in Nighttown (19/5) en Paradiso (20/5).

Jan Vollaard

Neko Case: Fox Confessor Brings The Flood (Anti)