Meer regen op komst

Mei heeft ons tot dusver al veel fraaie lentedagen gebracht, maar inmiddels is het weer totaal omgeslagen. Voorlopig blijft het een komen en gaan van actieve storingen, die regelmatig buien en veel wind afleveren. Daarbij is het aan de koele kant.

Vanochtend regende het flink in een groot deel van het land en na de nachtelijke buien met soms ook onweer, waren de regenmeters goed gevuld. Voor de natuur was al dit regenwater zeer welkom, na de droogte van eerder deze maand. Het neerslagtekort zal verder worden weggewerkt, want meer regen is naar ons onderweg.

Vanavond en een groot deel van de komende nacht is het overwegend droog, maar bij nadering van de volgende storing zal het tegen de ochtend weer gaan regenen.

Zaterdagochtend is het nat, maar in de middag volgen er enkele opklaringen vanuit het westen. Wel gaan er vervolgens in het binnenland een flink aantal buien ontstaan, soms met onweer. Het wordt slechts rond 15 graden en de zuidwestenwind die aanvankelijk was geluwd, zal in de avond opnieuw krachtig tot hard worden. In de loop van de nacht wordt het droog met opklaringen en ook zondag verloopt lange tijd droog, maar in de avond volgt er opnieuw regen. Het wordt 16 tot 19 graden.

Gedurende de eerste helft van de komende week vallen er geregeld buien, soms met onweer. Maandag wordt het lokaal 20 graden, daarna rond 16 graden en vooral dinsdag waait het hard.