Knetter beste film op filmfestival Leeds

Amsterdam. Knetter heeft tijdens het Young People`s Film Festival in het Britse Leeds de prijs gewonnen voor beste film, aldus producent Lemming Film gisteren. De Nederlandse productie kreeg gemiddeld 4,7 sterren van de 5 die het publiek kon toekennen. De film van regisseur Martin Koolhoven draait om Bonnie (Jesse Rinsma) die graag een broertje of zusje wil, maar haar wisselvallige moeder Lis (Carice van Houten) vindt dat geen goed idee. Om Bonnie te verrassen, haalt Lis op een dag een olifant in huis. Knetter won eerder al de publieksprijs voor beste film op het Nederlandse Cinekid-festival en de Egyptische prijs Silver Cairo, eveneens voor beste film. (ANP) Knetter heeft tijdens het Young People`s Film Festival in het Britse Leeds de prijs gewonnen voor beste film, aldus producent Lemming Film gisteren. De Nederlandse productie kreeg gemiddeld 4,7 sterren van de 5 die het publiek kon toekennen.

De film van regisseur Martin Koolhoven draait om Bonnie (Jesse Rinsma) die graag een broertje of zusje wil, maar haar wisselvallige moeder Lis (Carice van Houten) vindt dat geen goed idee. Om Bonnie te verrassen, haalt Lis op een dag een olifant in huis. Knetter won eerder al de publieksprijs voor beste film op het Nederlandse Cinekid-festival en de Egyptische prijs Silver Cairo, eveneens voor beste film.