Karel van de Graaf daagt AVRO

Tv-presentator Karel van de Graaf spant een kort geding aan tegen zijn werkgever, de AVRO. Deze publieke omroep verandert momenteel het presentatorenbeleid „om efficiënter te kunnen werken”, aldus een woordvoerster.

De twintig radio- en tv-presentatoren van de AVRO worden verdeeld in twee groepen: zij die exclusief voor de AVRO werken en zogeheten projectpresentatoren. Karel van de Graaf, werkzaam bij onder meer Twee vandaag en Wie is de Mol? is ingedeeld als exclusief AVRO-presentator en mag daarom niet voor derden werken. Daar is hij het niet mee eens.

„De exclusiviteitpresentator is een ambassadeur van en voor de AVRO. Dat houdt in dat hij fulltime beschikbaar is ook voor alle programma’s, op televisie, radio en via internet”, aldus de omroep.

Van de Graafs huidige contract laat wel toe dat hij voor derden werkt. Karel van de Graaf wil geen commentaar geven. Het kort geding dient woensdag.