Internet Voorkeur

Cultuurmagazine. De jongste cultuurhaard van Nederland. Zo luidt de onderkop van 8weekly webmagazine. Deze website over cultuur timmert al meerdere jaren aan de weg, maar is nog steeds niet bij het grote publiek bekend. Dat is jammer, want de site geeft een goed overzicht van wat er op cultureel gebied zoal te ‘consumeren’ valt. Voor het grootste gedeelte bestaat de site uit recensies van films, boeken, dvd’s, cd’s, theatervoorstellingen en beeldende kunst. Die zijn zeker voor een website behoorlijk uitgebreid; de recensies zijn soms langer dan die in kranten en zijn voorzien van veel foto’s. Daarnaast staan op de site regelmatig reportages en interviews. Zo sprak een redacteur met schrijver Tommy Wieringa. Niet over zijn boek Joe Speedboot, dat genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs, maar over zijn recent verschenen bundel reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan. Doorgaans zijn de artikelen stilistisch goed geschreven en de recensies onderbouwd. Ze worden geschreven door enkele tientallen jonge vrijwilligers die van cultuur en schrijven houden. De redacteuren hebben niet per se een journalistieke achtergrond. De website lijkt continue op zoek naar nieuw schrijftalent. Zo zijn er op dit moment vacatures voor theater- en filmredacteurs, maar ook literatuurrecensenten.

www.8weekly.nl