Hockey: A`dam treft Bloemendaal

Amsterdam, 19 mei. Hockeyclub Amsterdam speelt de finale om het landskampioenschap tegen Bloemendaal. De formatie van coach Alejandro Verga won gisteravond het beslissingsduel met SCHC, met 5-2. Het derde duel was nodig omdat SCHC zaterdag het thuisduel won van Amsterdam (5-3) en een dag later verloor (3-1). Gisteren werd duidelijk dat Amsterdam het verdient in een best-of-three aan te treden tegen het favoriete Bloemendaal. De thuisclub domineerde een groot gedeelte van de wedstrijd. SCHC begon uitstekend aan het doorslaggevende treffen. Roderick Weusthof scoorde in de vierde minuut uit een strafcorner. Amsterdam kwam daarna beter in het spel. Paul Frederik van Essenveldt en Taeke Taekema, beiden uit een strafcorner, draaiden de score om in Amsterdams voordeel. Na de gelijkmaker van Geert-Jan Derikx, na een strafcorner van Weusthof, leek het duel af te stevenen op een 2-2 ruststand. Vlak voor rust kon opnieuw Van Essenveldt Amsterdam naar een voorsprong schieten; het breekpunt in de wedstrijd. Na rust beslisten Timo Bruinsma (veldgoal) en de Spanjaard Pol Amat (uit een strafbal het duel: 5-2.