Han van der Vegt

De nieuwe bundel van Han van der Vegt (1961), Exorbitans, is onlangs verschenen. Van 2004 is zijn derde bundel Ratel & Experimenten. Daarvoor publiceerde hij de bundels Oker (1993) en Pilonder (1999).

Han van der Vegt nodigt uit: B. Zwaal.

„Vaak bestaan zijn gedichten van B. Zwaal uit een paar verdwaalde regels, de toppen van een landschap onder water. Even vaak nemen ze met retorische brille de hele breedte van de bladzijde in. Altijd is zijn taal sensueel en suggestief. B. Zwaal laat de woorden dingen doen waarvoor ze niet bedoeld zijn, hij draait ze in voor henzelf ongedroomde kronkelingen en ritmes. Ze geven blijmoedig toe aan zijn wil.”

Dit is deel 21 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.