Geweld verstoort feestvreugde na zege van FC Barcelona

Barcelona. De feestvreugde in Barcelona na de winst in de Champions League voetbal is woensdagnacht volledig uit de hand gelopen. De politie meldde meer dan honderd gewonden en verrichtte enkele tientallen arrestaties bij rellen en plunderingen die uitbraken in het centrum van de Spaanse stad. Meer dan 100.000 uitzinnige fans gingen de straat op om de 2-1 overwinning op Arsenal te vieren. De vreugde sloeg al snel om in agressie; gewelddadige fans stichtten her en der brandjes, gooiden winkelruiten kapot en begonnen te plunderen.

De Noorse scheidsrechter Terje Hauge bekende gisteren ondertussen aan de Noorse krant Verdens Gang dat hij een fout had gemaakt in de finale. Hij zou te vroeg hebben gefloten voor een overtreding van Arsenal-keeper Jens Lehmann, en keurde het openingsdoelpunt van Barcelona af. ”Ik moet toegeven dat ik te vroeg heb gefloten, maar ik was erg geconcentreerd op wat er gebeurde”, verklaarde de scheidsrechter zijn fout. Hauge floot voor de overtreding in de achttiende minuut toen Lehmann aanvaller Samuel Eto`o omverhaalde op de rand het strafschopgebied. Ludovic Giuly schoot de bal vervolgens in het lege doel. Maar Hauge had al gefloten en gaf Barcelona een vrije trap. Ronaldinho miste de toegekende vrije trap.