Gelovigen op Goeree bedreigen columnist

Middelharnis. De column van Abel den Denker in het weekblad Regio Venster is stopgezet na zeven afleveringen. Reden: strenggelovigen op Goeree Overfakkee scholden de bezorgers - vaak kinderen - bij de voordeur uit, zegt hoofdredacteur Maria Evers van de krant. Ook ontving de krant deze week twee dreigbrieven, gericht aan Den Denker en ondertekend met De Waarheidszeggers. Evers ging met één brief naar het politiebureau om aangifte te doen. ”Een agent die ik al jaren ken, zeitegen me: `Als ik weet wie die columnist is, dan kill ik hem`. Hij zei dat `vanuit zijn geloof`. Hoor je dat, riep ik tegen een agente. `Nee`, antwoordde ze.” Abel den Denker drijft in zijn columns de spot met conflicten diezich op Goeree Overflakkee voordoen sinds de kerkfusie die leidde tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zo nam de columnist een keer het ambtsgebed voor een raadsvergadering op de hak. Ook stak hij de draak met de biddag in Goes, bij de laatste verkiezingen. UitgeverK. Hoogzand schrijft in het weekblad dat de column al voor de dreigbrieven is stopgezet ”om escalatie te voorkomen”.