Brand bij vliegtuigbouwer Lockheed beschadigt hangar

Brandweermannen proberen de brand onder controle te krijgen in de hangar van vliegtuigbouwer Lockheed Martin, gisteren in Akron in de Amerikaanse staat Ohio.In de bijna 400 meter lange hangar verricht Lockheed Martin onderzoeks- en ontwikkelingswerk voor een prototype van een onbemand vliegtuig, een mede door het Amerikaanse ministerie van Defensie gefinancierd project van bij elkaar 149 miljoen dollar (117 miljoen euro). Het is niet bekend in welk stadium van ontwikkeling het project zich bevindt en hoe ernstig het door de brand is beschadigd. Volgens een woordvoerder van de brandweer van Akron is bij de brand voor zover bekend niemand gewond geraakt. Foto AP Firefighters control a fire at the Akron Airdock, Thursday, May 18, 2006, in Akron, Ohio. Fire ripped through the former Goodyear blimp hangar where military research on a prototype surveillance airship was being planned. There were no immediate reports of any injuries in the fire at the airdock which stretches 1,175 feet long or the length of almost four football fields, fire department spokesman Ed Sturkey said. (AP Photo/Akron Beacon Journal, Lindsay Semple) ** MANDATORY CREDIT **
Brandweermannen proberen de brand onder controle te krijgen in de hangar van vliegtuigbouwer Lockheed Martin, gisteren in Akron in de Amerikaanse staat Ohio.In de bijna 400 meter lange hangar verricht Lockheed Martin onderzoeks- en ontwikkelingswerk voor een prototype van een onbemand vliegtuig, een mede door het Amerikaanse ministerie van Defensie gefinancierd project van bij elkaar 149 miljoen dollar (117 miljoen euro). Het is niet bekend in welk stadium van ontwikkeling het project zich bevindt en hoe ernstig het door de brand is beschadigd. Volgens een woordvoerder van de brandweer van Akron is bij de brand voor zover bekend niemand gewond geraakt. Foto AP Firefighters control a fire at the Akron Airdock, Thursday, May 18, 2006, in Akron, Ohio. Fire ripped through the former Goodyear blimp hangar where military research on a prototype surveillance airship was being planned. There were no immediate reports of any injuries in the fire at the airdock which stretches 1,175 feet long or the length of almost four football fields, fire department spokesman Ed Sturkey said. (AP Photo/Akron Beacon Journal, Lindsay Semple) ** MANDATORY CREDIT ** Associated Press