7 redenen om thuis te blijven

1 Game

Hitman: Blood Money

Eidos/ Atoll Soft. Voor de PC, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, prijs varieert van 50 tot 65 euro

Giuseppe Verdi
Giuseppe Verdi

In het buitenland is een relletje ontstaan rondom de reclamecampagne van Hitman: Blood Money. We zien, van boven af, een mooie vrouw in lingerie op een roodfluwelen bed liggen. Roerloos en bleek. In haar voorhoofd prijkt een kogelgat. Onder de tekst staat 'beautifully executed'. De advertentiepagina, die ook in diverse Nederlandse gamebladen te zien is, slaat de spijker op zijn kop. In dit lugubere, maar knap uitgevoerde sluipspel verdient de speler als Huurmoordenaar de kost. Hoe 'schoner' de opdracht voltooid wordt, hoe meer bloedgeld je ontvangt. Maak je tijdens je missie te veel overbodige slachtoffers en vergeet je je sporen uit te wissen, dan wordt er minder betaald en worden de daaropvolgende missies lastiger uitvoerbaar.

Het aardigste element is de vrijheid waarmee je je slachtoffers mag ombrengen. Kies je de pianosnaar of een gedempt sluipschuttersgeweer, of toch het nietpistool of slagersmes? De echte professional laat de brute actie op een ongeluk lijken en verlaat ongezien het pand. (JM)

2 Serie

CoolCast

Ned.2, 16.55-17.20u.

In deze serie, die in april is begonnen, leidt BNN gemotiveerde en talentvolle mensen op tussen de 16 en 23 jaar tot radio- en televisiemedewerkers. Het uiteindelijke doel van CoolCast is het verdrijven van alle BNN-medewerkers om zelf het roer over te nemen. Uit ruim 900 mensen zijnna diverse selectierondes acht mensen overgebleven: Brian, Dieuwertje, Chris, Edwin, Milou, Ruud, Saskia en Sofian.

3 Auto's

De grote beurt

Veronica, 22.25-23.25u.

Vandaag is in De grote beurt de honderdste auto aan de beurt voor een make-over. Deze eer valt te beurt aan een Nissan 100 NX, toebehorend aan Daniel. Zijn vriendin Annette heeft de auto opgegeven. Daniel bezit namelijk een zwarte Nissan en is er apetrots op. Hij blijft erin rijden totdat deze uit elkaar valt, aldus zijn vriendin. Ze wenst haar 25-jarige vriendje een sportieve wagen toe, met een strak interieur en brede velgen.

4 Telefilm

Eilandgasten

Morgen, Ned.3, 22.35-00.05u.

De film Eilandgasten is gebaseerd op de roman Eilandgasten, de eerste van de zeer succesvolle Eiland-romans van Vonne van der Meer. Eilandgasten speelt zich af op Vlieland, in en om de vakantiehuisjes Duinroos 1 en Duinroos 2. De gasten lijken hun dagelijkse problemen niet op de vaste wal te hebben achtergelaten. Met onder anderen Tygo Gernandt, Egbert Jan Weeber, Johnny de Mol en Caro Lenssen. Regisseur: Karim Traïdia.

5 Opera

Simon Boccanegra

Zaterdag, Radio 4, 19.02-23.00 u. www.omroep.nl/nps/klassiek

Uurtje in de trein, duur kaartje, en dan balen omdat de regisseur nét iets te veel vraagt van je intellect? Je dacht een mooie opera te gaan zien, maar komt terecht in vast heel verantwoord, maar vooral onbegrijpelijk gedoe op toneel waar gek genoeg ook nog wat muziek en zang bij moest. In het Muziektheater in Amsterdam gebeurt dat wel eens. Gelukkig zendt NPS Opera Live iedere zaterdagavond op Radio 4 integraal opera's uit, ook van De Nederlandse Opera. Morgen is dat Simon Boccanegra, een van de latere werken van de componist Giuseppe Verdi. Kaartjes voor trein en Muziektheater zijn niet nodig, en de ogen kunnen dicht. Met de Poolse bariton Andrzej Dobber in de titelrol en dirigent Ingo Metzmacher die samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest liefdevol voor de betoverende muziek zorgt, zijn plaatjes overbodig. (RF)

6 Passen

Bikini

www.wehkamp.nl, vanaf 14,99 euro

De zon schijnt, de vakantie is geboekt en de bikini kan weer uit de kast. Helaas zijn er dit jaar wat kilo's bijgekomen en zijn het broekje en het topje lichtelijk verschoten door de zon op Kreta vorig jaar. Tijd dus om een nieuwe te zoeken. En dat is helemaal niet vervelend. Kruip achter de computer en ga naar de site van Weh-kamp. Daar vind je meer dan 350 bikini's in alle soort en maten. Je kunt zoeken op merk, kleur of cupmaat. De kleinere cupjes onder ons kunnen het beste de bikini's van het merk beach wave hebben. De meeste modellen hebben namelijk een beugel met push-up en strikje in de nek. Het resultaat: mooie, (kleine) opgepushte borsten. Ik zweer er bij. Zaak is wel verschillende maten te bestellen. Zo vind je de juiste en je bespaart je bezorgkosten. Ook kunnen deze bikini's prima onder haltertopjes. Hoeven je borsten niet te verdwijnen in zo'n strapless bh. (JV)

7 Site-seeing

Soldaten

http://projects.washingtonpost.com/fallen

Faces of the Fallen heet de site die de Amerikaanse krant The Washington Post wijdt aan de soldaten die in Irak en Afghanistan zijn gesneuveld. Op de openingspagina staan kleine portretten van de honderd meest recent omgekomen militairen. Achter elke foto steekt een korte biografie. Zo is te lezen dat de 19-jarige soldaat Michael E. Bouthot is omgekomen op22 april jl. in Irak toen een bomexplosie vlakbij zijn voertuig tot gevechten leidde. De meeste gevallenen hebben ongeveer de leeftijd van Michael: in de leeftijdsgroep 19-24 jaar zijn buitenproportioneel veel militairen omgekomen. De rijkgevulde site bevat naast gegevens over de leeftijden ook gegevens over de staten waar ze vandaan komen, hun rang en het jaar van hun dood. Op kaartjes is snel te zien welke staat bijvoorbeeld de meeste gesneuvelden telt (Californië) en welke de minste (Guam). (MJK)