Weg Zeeland wegens milieu niet verlengd

Middelburg. De verlenging van rijksweg N57 tussen Middelburg en Vrouwenpolder mag vooralsnog niet doorgaan. Dat heeft de Raad van State gisteren bepaald. Volgens de bestuursrechter kan de provincie niet aantonen dat de luchtkwaliteit in de Walcherse gemeente Veere blijft gegarandeerd. Zeeland moet nu bewijzen dat die niet wordt aangetast. De N57 zou via het al bestaande tracé een belangrijke verbindingsweg worden tussen de A58 in Zeeland en de A15 bij Rotterdam en zou het verkeer door de Zeeuwse hoofdstad verminderen. Projectleider Hans Koevoets van rijksweg 57 verwacht niet dat er heel veel vertraging zal ontstaan. ”We gaan nu onderzoeken wat we kunnen doen aan de luchtkwaliteit. Wij en ook de Raad van State hebben namelijk het nut en de noodzaak van de N57 goed in beeld.”