Vliegdekschip wordt rif

Vliegdekschip wordt rif Pensacola. Bij de golf van Mexico wordt het 266 meter lange vliegdekschip USS Oriskany bewust tot zinken gebracht. Duikers van de marine brachten met 225 kilo explosieven gaten aan in het schip om het te laten zinken. Het vliegdekschip werd niet meer gebruikt en krijgt nu een nieuwe functie als het grootste kunstmatige rif ter wereld. Foto AP The USS Oriskany slips beneath the surface of the Gulf of Mexico, approximately 24 miles off the coast of Pensacola, Fla., after Navy divers blew holes in a retired aircraft carrier Wednesday, May 17, 2006. The 888-foot aircraft carrier sunk in about 45 minutes, about four hours faster than predicted, forming the world's largest deliberately created artificial reef. (AP Photo/Art Giberson) Associated Press