Selectie Frankrijk

Antiquiteiten/rariteiten In het hartje van het elegante 7de arrondissement van Parijs zijn t/m 21 mei de Journées de l’objet extraordinaire van het Carré Rive gauche: ruim 100 antiquairs en kunstgaleries die zich bevinden in de vierhoek tussen de quai Voltaire, de rue des Saints-Pères, de rue de l’Université en de rue du Bac tonen zowel thematische exposities (alle periodes en genres) als een of meerdere unieke voorwerpen. Gabrielle Laroche bijvoorbeeld (eigenlijk gespecialiseerd in renaissance meubels) toont een ensemble van acht sculpturen van veelkleurige suiker die de Franse artieste Dorothé Selz in 1978 voor de expositie Le Temps des gares in het Centre Pompidou maakte.

L’objet extraordinaire t/m 21 mei van 11-22u, Carré Rive Gauche; na 21 mei gaan de exposities gewoon door, maar dan op de gebruikelijke openingsuren. Inl www.carrerivegauch.com

Design Ook voor designliefhebbers zijn er dit weekeinde aantrekkelijke evenementen in Parijs.Van vrijdag t/m zondag de 14de editie van de Puces de design: 50 specialisten uit heel Europa stellen hun vondsten tentoon op de stoepen van het quartier Montorgueil (2de arrondissement) tussen de passage du Grand-Cerf en de place Goldoni. Dit populaire evenement heeft design bij het grote publiek van Parijs onder de aandacht gebracht. Op zaterdag en zondag zetten de designboetieks van het Village Saint-Paul (4de arrondissement) hun vaak heel originele tuinmeubels en accessoires op straat.

Puces du design 19 t/m 21 mei, quartier Montorgueil www.pucesdudesign.com; Le Jardin extraordinaire, Village Saint-Paul, 25, rue Saint-Paul, 0033-142723441.

En verder in Parijs Retrospectief Cindy Sherman t/m 3 sept in het Jeu de Paume, site Concorde 0033-147031250; Hamlet van Shakespeare in een heel persoonlijke bewerking en regie van Georges Lavaudant t/m 27 mei in het prachtig gerenoveerde Théâtre de l’Odéon 0033-144854040.