Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met zangeres Nynke Laverman, die na haar succesvolle debuutvoorstelling Sielesâlt gebombardeerd werd tot Fries fadofenomeen. Op haar nieuwste cd De maisfrou koppelt ze haar Friese moedertaal opnieuw aan de fado, maar ook aan Spaanse, Argentijnse en Mexicaanse klanken. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer literatuurwetenschapper Joost de Bloois over het obscene in de kunst en een gesprek met Hedy Honigmann, die afgelopen week de ‘Van Praagprijs’ van het Humanistisch Verbond ontving. Ook biograaf Nico Keuning over schrijver Bob den Uyl en diens fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog. 747AM, 20.03-23.00u.

Special: De muziek van Bollywood. Eerste deel van een tweeluik over de Indiase filmmuziek uit de metropool Mumbai, het economisch en financiële hart van Bollywood. Deze Indiase filmindustrie (900 films per jaar) produceert vooral ‘masalafilms’, een mix van supersterren, actie, geweld, zang en dans. Met onder anderen Indiakenners, Indiase muziekliefhebbers en distributeurs Radio 4, 23.00-24.00u.