Het gras is er bijna klaar voor

Het gras is er bijna klaar voor München. Werknemers van de Limburgse firma Hendriks Graszoden maken de grasmat klaar in de Allianz Arena in München, het stadion waar Bayern München en München 1860 hun thuiswedstrijden spelen. Op vrijdag 9 juni om 18 uur wordt hier de eerste bal getrapt van het wereldkampioenschap voetbal, met gastheer Duitsland tegen Costa Rica. Het Limburgse bedrijf vervoerde gisteren 550 rollen met sportgras in 22 koelwagens naar München, waar de grasmat onmiddellijk werd uitgerold. Dat begon gisterochtend om zeven uur, en tegen 18 uur was de grasmat helemaal klaar. Hendriks verzorgt de grasmatten in negen van de twaalf WK-stadions. Ook de voetballers in Berlijn, Dortmund, Keulen, Hannover, Hamburg, Gelsenkirchen, Leipzig en Nürnberg krijgen Limburgs gras onder de noppen. Alleen in Stuttgart, Frankfurt en Kaiserslautern wordt bij het WK op Duits gras gevoetbald. Ieder voetbalveld bestaat uit 550 grasrollen van 12 meter lang,1,2 meter breed en 3,5 centimeter dik, goed voor 500 kilo. Op 23 mei legt het zestien man sterke team van Hendriks het laatste veld in Hannover. Foto Alexandra Winkler/Reuters Workers lay the new turf at the World Cup soccer stadium in Munich May 17, 2006. WORLD CUP 2006 PREVIEW STADIUMS REUTERS/Alexandra Winkler REUTERS

Werknemers van de Limburgse firma Hendriks Graszoden maken de grasmat klaar in de Allianz Arena in München, het stadion waar Bayern München en München 1860 hun thuiswedstrijden spelen. Op vrijdag 9 juni om 18 uur wordt hier de eerste bal getrapt van het wereldkampioenschap voetbal, met gastheer Duitsland tegen Costa Rica.

Het Limburgse bedrijf vervoerde gisteren 550 rollen met sportgras in 22 koelwagens naar München, waar de grasmat onmiddellijk werd uitgerold. Dat begon gisterochtend om zeven uur, en tegen 18 uur was de grasmat helemaal klaar.

Hendriks verzorgt de grasmatten in negen van de twaalf WK-stadions. Ook de voetballers in Berlijn, Dortmund, Keulen, Hannover, Hamburg, Gelsenkirchen, Leipzig en Nürnberg krijgen Limburgs gras onder de noppen. Alleen in Stuttgart, Frankfurt en Kaiserslautern wordt bij het WK op Duits gras gevoetbald.

Ieder voetbalveld bestaat uit 550 grasrollen van 12 meter lang,1,2 meter breed en 3,5 centimeter dik, goed voor 500 kilo. Op 23 mei legt het zestien man sterke team van Hendriks het laatste veld in Hannover.