Geweld milities laait weer op in Mogadishu

Mogadishu. In de Somalische hoofdstad Mogadishu is het geweld gisteren opnieuw opgelaaid nadat rivaliserende milities afgelopen weekeinde nog een bestand sloten. Volgens waarnemers vielen zeker vijf doden toen islamitische strijders een wooncomplex aanvielen van krijgsheer Mohamed Omar Habeb Dheere, terwijl tegelijkertijd elders in de hoofdstad een vredesmars werd gehouden. Krijgsheer Dheere behoort tot de zogeheten Alliantie voor het Herstel van Vrede en voor Antiterrorisme. De leden van die alliantie nemen het met Amerikaanse steun op tegen islamitische radicalen in Somalië. Bij gevechten tussen die milities en de legertjes van de krijgsheren vielen de afgelopen weken meer dan 140 doden in Mogadishu, waar sinds jaar en dag geen centraal gezag meer wordt uitgeoefend.