Duitser Cziommer naar AZ

AZ heeft zich versterkt met Simon Cziommer. De 25-jarige Duitse middenvelder zal in Alkmaar een vierjarig contract ondertekenen. De in Nordhorn, net over de grens met Twente, geboren voetballer komt transfervrij over van Schalke 04.

Afgelopen seizoen speelde Cziommer op huurbasis vijftien wedstrijden voor Roda JC. Mede door zijn inbreng – onder meer door acht doelpunten – haalden de Limburgers nog de play-offs voor een plek in de UEFA Cup. Ervaring met de Nederlandse competitie deed Cziommer ook op bij FC Twente. Hij speelde 81 duels in Enschedese dienst.

Marcel Brands toonde zich ingenomen met de komst van de aanvallende middenvelder. „Ik ben heel blij dat Simon voor AZ heeft gekozen. Hij heeft aangetoond een team beter te kunnen maken. Daarnaast hebben we een jong team en is het prettig een ‘midden twintiger’ aan de selectie te kunnen toevoegen om zo hopelijk een extra stapje naar boven te kunnen zetten”, aldus de directeur voetbalzaken.

Cziommer is de vijfde aanwinst van AZ voor de nieuwe competitie. Eerder legde de club Joey Gudjonsson, Maarten Martens, Moussa Dembele en Kemy Agustien vast. De laatste wordt volgend seizoen nog verhuurd. (ANP)