Droom van Italië

Droom van Italië Het was een gevaarlijke reis, maar daar hoorde je de Rome-gangers, zoals ze genoemd werden, niet over. In de 16de eeuw werd de eeuwige stad dé bedevaartsplek waar je als Noord-Europese schilder een keer in je leven geweest moest zijn. Op de expositie Droom van Italië in het Mauritshuis worden vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders getoond. De 45 werken zijn merendeels landschappen van o.a. Lorrain, Poussin en Both. Droom van Italië t/m 25 juni Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u Arnold Böcklin (1827-1901) Villa aan zee, 1878 Doek, 110 x 160 cm Kunstmuseum, Winterthur, geschonken door de erfgenamen van Olga Reinhart-Schwarzenbach, 1970
Droom van Italië Het was een gevaarlijke reis, maar daar hoorde je de Rome-gangers, zoals ze genoemd werden, niet over. In de 16de eeuw werd de eeuwige stad dé bedevaartsplek waar je als Noord-Europese schilder een keer in je leven geweest moest zijn. Op de expositie Droom van Italië in het Mauritshuis worden vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders getoond. De 45 werken zijn merendeels landschappen van o.a. Lorrain, Poussin en Both. Droom van Italië t/m 25 juni Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u Arnold Böcklin (1827-1901) Villa aan zee, 1878 Doek, 110 x 160 cm Kunstmuseum, Winterthur, geschonken door de erfgenamen van Olga Reinhart-Schwarzenbach, 1970

Het was een gevaarlijke reis, maar daar hoorde je de Rome-gangers, zoals ze genoemd werden, niet over. In de 16de eeuw werd de eeuwige stad dé bedevaartsplek waar je als Noord-Europese schilder een keer in je leven geweest moest zijn. Op de expositie Droom van Italië in het Mauritshuis worden vier eeuwen Italië-reizen van Franse, Duitse en veel Nederlandse schilders getoond. De 45 werken zijn merendeels landschappen van o.a. Lorrain, Poussin en Both.

Droom van Italië t/m 25 juni Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u