Ballet Russes

Ballet Russes Bruisende oudjes vormen het hart van Ballets Russes, een historische documentaire van Dayna Goldfine en Dan Geller over twee balletgroepen van ruim zeventig jaar geleden, die over de hele wereld, vaak onder armoedige omstandigheden, dansten. De jonge mensen die zich van overal ter wereld bij de karavaan aansloten zien we op foto’s, en soms zien we ze heel even dansen, in wazig zwart-wit. En we zien ze nu. Ballets Russes. Regie: Dayna Goldfine en Dan Geller. In: Filmmuseum Cinerama, The Mocies, Amsterdam; Filmhuis Den Haag, 'T Hoogt, Utrecht. George Zoritch in "L'apres midi d'un Faune." Choreography by Vaslav Nijinsky. Circa 1937. From BALLETS RUSSES, directed by Dan Geller and Dayna Goldfine. Copyright 2005, Geller/Goldfine Productions Geller/Goldfine Productions

Bruisende oudjes vormen het hart van Ballets Russes, een historische documentaire van Dayna Goldfine en Dan Geller over twee balletgroepen van ruim zeventig jaar geleden, die over de hele wereld, vaak onder armoedige omstandigheden, dansten. De jonge mensen die zich van overal ter wereld bij de karavaan aansloten zien we op foto’s, en soms zien we ze heel even dansen, in wazig zwart-wit. En we zien ze nu.

Ballets Russes. Regie: Dayna Goldfine en Dan Geller. In: Filmmuseum Cinerama, The Mocies, Amsterdam; Filmhuis Den Haag, 'T Hoogt, Utrecht.