Weten wat je waard bent

Waarom deze overstap?

„Eigenlijk kwam deze baan op mijn pad. Ik was niet direct op zoek naar ander werk, maar surfend op internet stuitte ik op BaS Legal, een Amsterdams kantoor met bedrijfsjuristen dat een betaalbaar alternatief wil zijn voor de advocatuur. Het sprak me aan en ik heb ze gebeld. Omdat een paar van hen ook in Maastricht rechten hadden gestudeerd, net als ik, en zij wel een markt zagen in het zuiden, vroegen ze mij om een nieuwe vestiging op te zetten.”

Waarom vroegen ze jou?

„Ik heb een band met Maastricht, door mijn studie. Ik woon in de buurt, namelijk net over de grens in Duitsland bij Sittard. Ik spreek bovendien vloeiend Duits en dat vonden ze handig, omdat ze ook naar Duitsland willen uitbreiden. Ook ben ik ondernemend ingesteld en vertrouwden ze me het opzetten van een nieuwe vestiging toe. Ze zeiden dat ik de juiste uitstraling heb om nieuwe klanten binnen te halen.”

Wat houdt je werk in?

„De zaken waar BaS Legal zich op richt, zijn werving en selectie van juristen, het inzetten van juristen op interim-basis, het geven van juridisch advies en coaching van juristen. Maar omdat ik net twee maanden geleden begonnen ben, ben ik ook nog bezig om het kantoor in te richten en klanten te werven. De ene dag ben ik theedoeken aan het kopen bij de Blokker, de andere dag zit ik aan tafel met de directeur van een beursgenoteerd bedrijf.”

Waarom past deze baan bij jou?

„Dit werk is heel afwisselend en je moet iets willen opbouwen. Ik hou ervan om praktisch bezig te zijn. Ik miste bovendien het interim-werk, wat ik vóór mijn baan als hoofdredacteur deed. Deze baan is wel minder zeker dan de vorige, want ik ben van een vast naar een jaarcontract gegaan. Maar alhoewel ik gewend ben aan een onzeker bestaan, moeten de risico’s die ik neem wel verantwoord zijn. Ik heb namelijk ook een vrouw, een kind en een tweede op komst. Deze stap voelde goed.”

Ben je er financieel op vooruitgegaan?

„Ja. Hoeveel ik nu verdien, zeg ik liever niet. Het onderhandelen is me altijd vrij goed gelukt, al zeg ik het zelf. Kwestie van weten wat je waard bent en dat vervolgens natuurlijk ook waarmaken. Sinds ik in 2000 ben afgestudeerd, ben ik er 300 procent op vooruitgegaan. Dat betekent per jaar een stijging van 50 procent.”

Marleen Luijt

    • Marleen Luijt