Ten minste vijftig doden bij nieuw geweld in Irak

Bagdad, 17 mei. De dagelijkse golf van geweld in Irak heeft gisteren zeker 50 levens geëist. Het bloedigste afzonderlijke incident was een bomaanslag op een parkeerplaats in een shi`itische wijk in het noorden van de hoofdstad Bagdad, voorafgegaan door een schietpartij, waarbij 23 mensen werden gedood en 38 gewond. De overige doden, onder wie drie Amerikaanse militairen, vielen bij geweld verspreid over het land. In Bagdad werd een diplomaat uit de Verenigde Arabische Emiraten ontvoerd in de welvarende woonwijk Mansour. Diens Soedanese lijfwacht werd dodelijk gewond. In Irak zijn eerder verscheidene Arabische diplomaten ontvoerd en sommige vermoord door groepen die probeerden een toenadering tussen Irak en de rest van de Arabische wereld te hinderen.