Televisie Film van de dag

Uit His Kind of Woman. Jane Russell claims her role as a sultry songstress in RKO Radio's 1951 romantic melodrama, "His Kind of Woman". (AP Photo/RKO)
Uit His Kind of Woman. Jane Russell claims her role as a sultry songstress in RKO Radio's 1951 romantic melodrama, "His Kind of Woman". (AP Photo/RKO) Associated Press

His Kind of Woman. Het is weer tijd om de dvd-recorder te programmeren, want zo vaak is het heerlijke curiosum His Kind of Woman niet te zien. De film werd gemaakt in de periode dat de film noir in Hollywood zijn hoogtijdagen vierde, maar is ook te zien als parodie op het genre. De misdaadplot die verteld wordt, doet er eigenlijk niet toe. Hoofdrolspeler Robert Mitchum liet in interviews weten dat veel ter plekke geïmproviseerd werd. Want wat te denken van het volgende dialoogje: „I suppose you’re wondering what a man like me is doing in an odd place like this.” Waarop Mitchum uiterst droog ‘no’ antwoordt. Ook de bijrollen zijn interessant bezet. Jane Russell speelt Mitchums ‘kind of woman’ en Vincent Price speelt een ijdele acteur die graag naar zijn eigen films kijkt en te pas en onpas allerlei Shakespeare-citaten rondstrooit.

(John Farrow, 1951, VS), Morgen, BBC 2, 14.05-16.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg