Saoedische koning: geen vrouwenfoto`s

Riad, 17 mei. De Saoedische koning Abdullah wil dat de Saoedische kranten niet langer foto`s van vrouwen publiceren omdat jonge mannen daardoor van het rechte pad zouden kunnen afraken. De richtlijn, afgegeven tijdens een bijeenkomst met hoofdredacteuren, kwam als een verrassing omdat de koning bekendstaat als een voorzichtige hervormer. De laatste tijd hebben kranten steeds meer foto`s van vrouwen afgedrukt, altijd in de allesverhullende islamitische kledij, als illustratie bij artikelen. De artikelen behandelen tegenwoordig ook vaker omstreden zaken, zoals het verbod voor vrouwen om auto te rijden en te stemmen. Hoewel de koning volgens de krant Okaz de hoofdredacteuren had gevraagd ”alstublieft te proberen dit [vrouwenfoto`s] te beperken”, wordt zijn verzoek gezien als een beleefd verbod.