Radio Voorkeur

Kunststof. Actrice Elsie de Brauw praat over haar rol in het stuk Opening Night, een voorstelling naar de film van John Cassavetes. Zij speelt een vrouw die voortdurend in gevecht is met de sociale rol die anderen haar opleggen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met componist Guus Janssen en regisseuse Miranda Lakerveld over de kameropera Fausts Licht. In het tweede uur Harry Oltheten, die het laatste dagboek van de Engelse schrijver en bioloog Barbellion vertaalde. In het laatste uur een reportage over het toneelstuk Trying To Find You van theatermakers Rutger Kroon en Emanuel Muris. Een stuk over de Engelse muzikant Syd Barrett, voorman van de vroege Pink Floyd, die als het icoon van de psychedelische jaren zestig begon, maar eindigde als kluizenaar, terwijl zijn voormalige bandleden supersterren werden. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Kamerlid voor de PvdA Niesco Dubbelboer vertelt over het Burgerforum waarop burgers kunnen meepraten over de manier waarop de kloof tussen burger en politiek gedicht moet worden. Radio 1, 0.04-0.45u.