Publiek volgt vertrek Hirsi Ali uit de Tweede Kamer

Publiek volgt vertrek Hirsi Ali uit de Tweede Kamer den haag, 17 mei. Ayaan Hirsi Ali verlaat Nieuwspoort, na de persconferentie waarin ze gisteren bekendmaakte dat ze per direct stopt als Kamerlid. Tijdens de persconferentie zei de geëmotioneerde Hirsi Ali dat ze „door zal gaan met het stellen van ongemakkelijke vragen die weerstanden oproepen.” Omringd door camera’s en fotografen uit binnen- en buitenland zei ze verder dat het „onmogelijk is om Kamerlid te zijn nu de minister een hard oordeel over mijn Nederlandschap heeft geveld.” Ze verwijt die minister, Rita Verdonk, niets en zal haar strijd voortzetten. „Ik ben gek op Rita. Het zou rancuneus zijn om nu een andere mening te hebben. Het persoonlijke en politieke moet je scheiden.” Ze was „verbijsterd” over de brief van Verdonk maar ze voelt zich niet „verjaagd” uit Nederland. Op een vraag of ze achteraf spijt heeft van haar beslissing om naar Nederland te komen, antwoordde ze: „Nee, ik zou precies hetzelfde hebben gedaan.” Verder toonde zich strijdbaar „Ik heb een bepaalde missie, maar mijn missie is nog niet voltooid, dit is pas het begin. [..] Ik ga door.” Foto Roel Rozenburg Den Haag:16.5.6 Hirsi Ali verlaat de VVD en de Nederlandse politiek. © foto: Roel Rozenburg
Publiek volgt vertrek Hirsi Ali uit de Tweede Kamer den haag, 17 mei. Ayaan Hirsi Ali verlaat Nieuwspoort, na de persconferentie waarin ze gisteren bekendmaakte dat ze per direct stopt als Kamerlid. Tijdens de persconferentie zei de geëmotioneerde Hirsi Ali dat ze „door zal gaan met het stellen van ongemakkelijke vragen die weerstanden oproepen.” Omringd door camera’s en fotografen uit binnen- en buitenland zei ze verder dat het „onmogelijk is om Kamerlid te zijn nu de minister een hard oordeel over mijn Nederlandschap heeft geveld.” Ze verwijt die minister, Rita Verdonk, niets en zal haar strijd voortzetten. „Ik ben gek op Rita. Het zou rancuneus zijn om nu een andere mening te hebben. Het persoonlijke en politieke moet je scheiden.” Ze was „verbijsterd” over de brief van Verdonk maar ze voelt zich niet „verjaagd” uit Nederland. Op een vraag of ze achteraf spijt heeft van haar beslissing om naar Nederland te komen, antwoordde ze: „Nee, ik zou precies hetzelfde hebben gedaan.” Verder toonde zich strijdbaar „Ik heb een bepaalde missie, maar mijn missie is nog niet voltooid, dit is pas het begin. [..] Ik ga door.” Foto Roel Rozenburg Den Haag:16.5.6 Hirsi Ali verlaat de VVD en de Nederlandse politiek. © foto: Roel Rozenburg Rozenburg, Roel