Internet Voorkeur

Vakantie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is begonnen met de Wijs op Reis Campagne 2006. De campagne is bedoeld om de Nederlandse reiziger – van rugzaktoerist tot zakenreiziger – te informeren over risico’s in het buitenland. Op de site worden vakantiegangers uitgenodigd om een ‘bestemmingscheck’ te doen. De check bestaat uit de meest recente landeninformatie en een reisadvies voor het land van bestemming. Er wordt informatie verstrekt over veiligheidssituaties, zoals maatschappelijke en politieke onrust, terroristische dreigingen, criminaliteit en bepaalde ziekten. Voor Bangladesh luidt het reisadvies: „Niet-essentiële reizen naar de Chittagong Hill Tracts – waaronder de gebieden rondom Khagrachari, Rangamati en Bandarban – worden ontraden. Reizigers in Bangladesh dienen zich bewust te zijn van risico’s samenhangend met politieke onrust en terrorisme door lokale groeperingen. Ook voor westerlingen is er door recente gebeurtenissen sprake van een verhoogd risico, zodat verhoogde waakzaamheid is geboden. U wordt aangeraden het onderstaande reisadvies in acht te nemen.” Reisadviezen zijn niet bindend. Het is niet meer dan een advies en kan worden genegeerd. Op de site een checklist met vragen over geldigheid van het paspoort, de noodzaak van een visum en of inentingen.(www.wijsopreis.nl)