Görtzen na tien jaar buitenland terug bij volleyclub Nesselande

Rotterdam. Volleyballer Guido Görtzen keert terug naar Nederland. De 397-voudig international, die vanaf 1995 in buitenlandse competities uitkwam, speelt de komende twee seizoenen voor Nesselande, de Rotterdamse topclub. De 35-jarige Görtzen komt onder de hoede van zijn voormalige ploeggenoot Peter Blangé, die nu coach is van zowel Nesselande als het Nederlands team. Görtzen en Blangé zaten samen in de kampioensploeg die in 1996 goud won op de Olympische Spelen van Atlanta. Görtzen volleybalde de afgelopen twee seizoenen voor Iskra Moskou. Hij maakte onlangs weer zijn rentree in de Nederlandse selectie. Görtzens laatste Nederlandse club was Capelle. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Montechiari (Italië), Osaka (Japan), Modena en Perugia (Italië) en Moskou. Met die laatste club won hij dit jaar zilver in de Europese CEV Cup.