Gatlin brak niet maar evenaarde sprintrecord: 9,77

Monte Carlo, 17 mei. De Amerikaanse atleet Justion Gatlin heeft vorige week niet het wereldrecord op de 100 meter gebroken. Dat heeft de internationale atletiekfederatie IAAF vandaag bepaald. Door een fout in de timing kreeg olympisch kampioen Gatlin vrijdag bij een toernooi in de Qatarese hoofdstad Doha een tijd van 9,76 seconde toebedeeld, eenhonderdste sneller dan het wereldrecord van de Jamaicaan Asafa Powell. De IAAF maakte vandaag bekend dat de 24-jarige Gatlin de finish passeerde na 9,766 seconde. Zijn tijd werd afgerond naar 9,76, terwijl dat 9,77 had moeten zijn. Zijn tijd gaat dus de boeken in als een evenaring van het wereldrecord dat Powell vorig jaar juni in Athene vestigde. Op 11 juni verschijnen de twee snelste mannen ter wereld voor het eerst dit jaar samen aan de start van een 100 meter, in de Engelse plaats Gateshead.