Een zwart notebook!

Apple in twee smaken: MacBook 167936_10 Krause & Johansen

Er is maar één groep computergebruikers die opgewonden raakt van een zwart notebook. Dat zijn Apple-liefhebbers die horen dat de nieuwe MacBook (opvolger van de iBook) in twee kleurtjes wordt uitgebracht. Vertrouwd wit zoals de vorige iBook, maar ook in „spectaculaire zwarte behuizing”, aldus Apple. Volgens het Hebben-team is het merendeel van de laptops ter wereld zwart, maar dat terzijde. Belangrijker is dat de Macbook een 13,3 inch breedbeeldscherm heeft en draait op een Intel Core Duo processor van 1,83 GHz of 2.0 GHz. Die is een stuk sneller dan de G4-chip die in de iBook zat.

De voordeligste MacBook kost 1100 euro. Voor dat geld heb je een laptop met 60 GB harde schijf en 512 MB geheugen. Alleen het duurdere topmodel van 2 GHz (1499 euro, met 80 GB schijf) is in het zwart te bestellen. Alle modellen hebben een kleine webcam ingebouwd en een valbeveiliging die de harde schijf beschermt.

Meer specificaties van de MacBook staan op nrc.nl/hebben