Directeur Milli Görüs N-Nederland

Rotterdam, 17 mei. Yusuf Altuntas (36) volgt Haci Karacaer op als directeur van de islamitische federatie Milli Görüs Noord Nederland. Met de benoeming van Altuntas zal de ingezette progressieve koers van Milli Görüs Noord-Nederland op dezelfde wijze voortgezet worden, zo liet de organisatie vanochtend in een verklaring weten. Het bestuur van de `liberale` Milli Görüs Noord-Nederland werd afgelopen weekeinde door het conservatieve hoofdkantoor in het Duitsland vervangen. Na deze `machtsovername` schortte het ACB, kenniscentrum voor emancipatie en participatie, in Amsterdam de samenwerking met Milli Görüs op. De vier Milli Görüs organisaties die zijn aangesloten bij de vereniging Westermoskee verklaarden dat ze ”de op participatie en integratie gerichte koers van de afgelopen jaren” zullen voortzetten, zonder inmenging vanuit Duitsland of de Federatie Milli Görüs Noord-Nederland.