5 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Luca & Lucas

Vanaf de straat kijk je zo de keuken in waar chef-kok Serge Bierau pizza`s, pasta`s en regionale Italiaanse specialiteiten van een waanzinnig uitgebreide kaart bereidt. De eerste aanblik en smaakervaring van de gerechten zijn oké, maar echte finesse ontbreekt. Dat voor prijzen die aan de hoge kant zijn. Het smaakvolle interieur in fin de siècle-sfeer heeft een positieve invloed op de waardering van de wijn- en spijsproeverijtjes.

redelijk Niet echt bijzonder. De vitello was droog en niet echt mals en hoewel het lamsribstuk goed was, was de garnituur erg matig. Om brood bij het voorgerecht moesten we vragen, en werd doorberekend. (26-02-2006, R.S te Badhoeverdorp)

goed Eindelijk eens Italiaans zoals in Italië. De pasta met paddenstoelen is een aanrader, evenals de vitello tonato. Laat echter de tiramisu maar achterwege. Leuke, goede bediening. Mag alleen iets attenter zijn met de drankjes en het afruimen. Al met al een prima adresje in Haarlem (19-10-2005, B.v.M. te Haarlem)

Lange Veerstraat 51, HaarlemTelefoon (023) 534 18 55[br/]keuken open 17.30-22.30 Italiaans, gem. prijs 3-gangen à la carte: 30 euro Categorie: Afhalen

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 CABARET

Kommil Foo: Spaak

De met een Poelifinario bekroonde voorstelling Spaak van de Vlaamse cabaretiers Kommil Foo zwemt zoals steeds in de tragiek van het alledaagse. De hilarische tragiek wel te verstaan, want bij niemand ligt de grap en de traan zo dicht bij elkaar als bij Kommil Foo. Alles loopt spaak: de liefde, het leven en uiteindelijk de voorstelling zelf. De broers combineren muzikaliteit met een lijfelijke manier van vertellen en acteren.

Naaldwijk: Westlandtheater [br/]De Naald, Stokdijkkade 3. Aanvang: 20.15. Inl/res: 0174-636900 & www.westlandtheater.nl

3 HOMOPHOBIA

Film & debat homo-activisme

Is Amsterdam nog wel de `homo-hoofdstad` van Europa? In het kader van International Day Against HOmophobia is er een film en discussie over homo-activisme. Rainbow`s End toont in een reis door Europa het leven van homo`s en lesbiennes in het spanningsveld van grote actuele politieke thema`s: de opkomst van christelijk en islamitisch fundamentalisme, de herdefiniëring van mensenrechten, asielbeleid en rechtsradicalisme.

Amsterdam: De Balie. Aanvang: 20.00. Entree: 8 euro. Film: Rainbow`s End (Am Ende Des Regenbogens, Jochen Hick & Christian Jentzsch, Duitsland, 2005, Engels ondertiteld). Inl/res: www.debalie.nl

4 VERHALEN

Vertelpodium

Verhalen vertellen is een oeroude traditie. Door te vertellen worden culturele verhalen, volksverhalen, familieverhalen en historische verhalen overgedragen. Elke derde woensdag van de maand krijgen aankomende verhalenvertellers die `vertel-vlieguren` willen maken, het podium tot hun beschikking. Overijsselse vertelster Janna van den Berg begeleidt de vertellers en zal zelf ook een verhaal ten gehore brengen.

Zwolle: De Verhalenboot ligt in deThorbeckegracht, naast het Pannenkoekschip. Aanvang: 20.00. Res: www.deverhalenboot.nl & 038-4239659. Aanmelden vertellers via info@deverhalenboot.nl.

5 THEATERTWEELUIK

Nu even niet/Nu even wel

Het tweeluik Nu even niet/ Nu even wel van Maria Goos is op tournee. In Nu even niet zijn we aanwezig bij een eetclub van vier oude studievrienden: `Jan Lul onder de Jan Lullen zijn. Niks op te houden, niks te verbergen, niks te verliezen.` Nu even wel is de vrouwelijke evenknie: een weduwe, haar zuster en vriendin komen bijeen om de minnares van de overleden echtgenoot te ontmoeten. Goos blinkt uit in briljante dialogen.

Leeuwarden: De Harmonie, Ruiterskwartier 4. Aanvang: 20.30. Inl/res: 058-2330233 & www.harmonie.nl