27 Spelers uit eredivisie op WK

De Nederlandse eredivisie is met 27 spelers vertegenwoordigd bij het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Dat blijkt uit het volledige overzicht van de 32 WK-selecties, die eerder deze week officieel bij de wereldvoetbalbond FIFA zijn ingeleverd.

Ajax is van de Nederlandse voetbalclubs op het WK de hofleverancier met negen spelers die in het afgelopen seizoen actief waren in de ArenA. Het zijn Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Ryan Babel (Nederland), Zdenek Grygera, Tomas Galasek (Tsjechië), Hatem Trabelsi (Tunesië) en Markus Rosenberg (Zweden).

Landskampioen PSV vaardigt acht WK-gangers af. Het zijn André Ooijer, Phillip Cocu, Jan Vennegoor of Hesselink (met Nederland), Arouna Koné (Ivoorkust), Eric Addo (Ghana), DaMarcus Beasley (Verenigde Staten), Jason Culina en Archie Thompson (Australië). AZ levert Henk Timmer, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Tim de Cler en Denny Landzaat (Nederland). Ook Heerenveen (Petter Hansson/Zweden), Feyenoord (Dirk Kuijt/Nederland), NEC (Edgar Barreto/Paraguay), ADO Den Haag (Cory Gibbs/VS) en Johan Vonlanthen (NAC/Zwitserland) zijn op het WK vertegenwoordigd door een speler die in het afgelopen seizoen op de Nederlandse velden actief was.

De Duitse international Philipp Lahm moet een operatie ondergaan. De verdediger van Bayern München heeft een pees gescheurd in zijn linkerarm. Hij liep de blessure gisteren op tijdens een oefenduel van de nationale ploeg. Of Lahm aan het WK kan deelnemen is twijfelachtig.

Real Madrid heeft zich gisteren direct geplaatst voor de Champions League door als tweede te eindigen in de Spaanse competitie. Madrid verloor weliswaar van Sevilla, maar concurrent Valencia haalde geen punten bij Osasuna (2-1).