27 eredivisiespelers in 32 WK-selecties

Rijswijk. De Nederlandse eredivisie is met 27 spelers vertegenwoordigd bij het WK voetbal in Duitsland. Dat blijkt uit het volledige overzicht van de 32 WK-selecties, die bij de wereldvoetbalbond FIFA zijn ingeleverd. Ajax is op het WK de Nederlandse hofleverancier met negen spelers. Het zijn Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Ryan Babel (Nederland), Zdenek Grygera, Tomas Galasek (Tsjechië), Hatem Trabelsi (Tunesië) en Markus Rosenberg (Zweden). Landskampioen PSV vaardigt acht WK-gangers af. Het zijn André Ooijer, Phillip Cocu, Jan Vennegoor of Hesselink (met Nederland), Arouna Koné (Ivoorkust), Eric Addo (Ghana), DaMarcus Beasley (VS), Jason Culina en Archie Thompson (Australië). AZ levert Henk Timmer, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Tim de Cler en Denny Landzaat (Nederland). Ook Heerenveen (Petter Hansson/Zweden), Feyenoord (Dirk Kuijt/Nederland), NEC (Edgar Barreto/Paraguay), ADO (Cory Gibbs/VS) en NAC (Johan Vonlanthen/Zwitserland) zijn op het WK vertegenwoordigd.