www.nrc.nl

Elke aflevering van Who’s next is om 12.40 en 17.45 uur te zien op RTL7
Elke aflevering van Who’s next is om 12.40 en 17.45 uur te zien op RTL7

Who’s Next Lousewies van der Laan (D66) was gisteren zelf gastvrouw in de eerste aflevering van Who’s Next, het televisieprogramma dat nrc.next samen maakt met RTL. Ze nam het nieuws van de dag door met journalist en presentator Robert van de Roer. Elke aflevering van Who’s next is om 12.40 en 17.45 uur te zien op RTL7. Het gesprek van Van de Roer met bekende en minder bekende Nederlanders is die dag ook te bekijken op de site van het tv-programma, nrc.nl/whosnext. Daar staat aan het begin van de avond ook wie de gast van de volgende dag is. Vandaag zit sportjournalist Hugo Borst met Van de Roer aan de ontbijttafel.

We the People. Wat nu? Dat is de vraag waarmee Europa al een jaar worstelt. Sinds Nederland en Frankrijk de Europese Grondwet afwezen, is de toekomst van Europa onduidelijk geworden. Half juni gaan de Europese leiders voor het eerst weer over de Grondwet praten. We the People, de nieuwe interactieve website van NRC Handelsblad, wil echter van de lezers weten wat er met de Grondwet moet gebeuren: alsnog invoeren, vergeten of herschrijven? Deelnemers kiezen één van deze drie scenario’s en schrijven vervolgens samen een plan van aanpak voor Europa. Iedereen kan meeschrijven.

„Het Europa van morgen verdient een grondwet,” schrijft Tibor Lapikas uit Delft. „Maar de voorgestelde grondwet bevatte te weinig aanknopingspunten om acceptabel te zijn voor de Europese bevolking. Daarom is het herschrijven de juist optie.”

Vergeet de Grondwet, vindt Stefan Langeveld uit Amsterdam. „De EU is gebaat bij vereenvoudiging en pragmatisme. De grondwet bood geen enkel uitzicht op probleemoplossing.”

wethepeople.nrc.nl