Verrassingen bij ‘Die Mannschaft’

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft gisteren een verrassende WK-selectie gepresenteerd. Kevin Kuranyi, Fabian Ernst en Patrick Owomoyela behoren tot de belangrijkste afvallers. „Het is een klap voor deze spelers, maar ik kan maar 23 man kiezen”, zei de oud-international in Berlijn. Middenvelder David Odonkor (Borussia Dortmund) kreeg van Klinsmann een onverwachte uitnodiging. Ook de twijfelgevallen Mike Hanke, Thomas Hitzlsperger, Jens Nowotny en Oliver Neuville ontvingen een invitatie voor het WK.

Filippo Inzaghi is door bondscoach Marcello Lippi opgenomen in de WK-selectie. De 32-jarige aanvaller van AC Milan speelde sinds oktober 2003 geen interland meer door een aaneenschakeling van blessures. In de selectie die Lippi gisteren presenteerde was geen plaats voor de aanvallers Antonio Cassano (Real Madrid) en Cristiano Lucarelli (Livorno). Lucarelli scoorde het afgelopen seizoen negentien keer en was kanshebber voor de selectie.

De Argentijnse bondscoach Jose Pekerman heeft Lionel Messi opgenomen in zijn selectie voor het WK. De talentvolle speler van Barcelona stond wegens een blessure enige tijd aan de kant, maar is net op tijd fit voor het WK. Ook oud-Feyenoorder Julio Cruz mag mee. Argentinië is in Duitsland één van de tegenstanders van Nederland.

In de selectie van Brazilië heeft bondscoach Carlos Alberto Parreira geen plaats voor PSV-doelman Gomes. Achter eerste keus Dida (AC Milan) zijn Julio Cesar en Rogerio Ceni respectievelijk de tweede en de derde keeper. Van de 23 spelers zijn er 21 actief in Europa. Onder hen de aanvallers Ronaldinho en Ronaldo. (ANP, Reuters, AP)