Radio Voorkeur

Kunststof. Filosoof en documentairemaker Bart Brandsma praat over zijn boek De hel, waarvoor hij op zoek ging naar ‘de harde kern’ in het denken van de moslim en de niet-moslim. Hij maakte eerder het tweeluik De Geslaagde Nederlander en televisieportretten over de filosofen Tariq Ramadan en Farish Noor. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van conciërge Jan Coopman uit Kekerdom aandacht voor de vraag wat eigenlijk langzame muziek is. In het tweede uur optredens van Thomas Verbogt, Adriaan Jaeggi, Vrouwkje Tuinman en Pieter Boskma. In het laatste uur een reportage over de geur van gebouwen en hoe mensen op die geuren reageren. 747AM, 20.03-23.00u.

Passaat. Opnamen van het concert van de Braziliaanse zangeres Renata Rosa in het Wereldculturencentrum in Utrecht op 2 april. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Bert van Delden, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, vertelt over de opening van het nieuwe gebouw van de raad en zijn Rechtspraaklezing 2006 met als titel Wat is de rechtspraak waard? Radio 1, 0.04-0.45u.