PSV doet stadion in de verkoop

Rob Westerhof stak zijn verontwaardiging gisteren niet onder stoelen of banken. „Er zit niks anders op”, zei de voorzitter van voetbalvereniging PSV na afloop van een commissievergadering van de gemeente Eindhoven. Zijn herhaalde verzoek om een gemeentegarantie wierp geen vruchten af. En dus gaat het Philipsstadion in de verkoop.

De gemeenteraad van Eindhoven heeft volgens Westerhof onvoldoende besef van de ernst van de geldzorgen van landskampioen PSV. De club heeft als enige in Nederland nog een stadion in volledig eigen bezit, maar de rentelasten (11,5 miljoen euro per jaar) drukken zwaar op de begroting.

De gemeente bleek wel bereid tot alternatieve vormen van steun, maar wacht daarvoor nog op een advies van een ambtelijke werkgroep, dat na de zomer verwacht wordt. PSV kan daar niet op wachten, aldus Westerhof. „We hebben haast.”

PSV heeft al contacten met grote buitenlandse partijen die belangstelling hebben getoond voor het Philipsstadion (geschatte waarde: 115 miljoen euro). De interesse komt volgens Westerhof uit de Verenigde Staten. Namen wilde de voorzitter niet noemen. (ANP)