Persoonlijk contact bepaalt begrip kind

Rotterdam. Kinderen onder de drie zijn niet goed in staat informatie op te pikken uit video`s, omdat ze niet om kunnen gaan met onpersoonlijk contact. Dit blijkt uit een onderzoek onder tweejarigen die op verschillende manieren informatie kregen aangeboden over de vindplaats van een stuk verstopt speelgoed. Kinderen die de informatie in face-to-face-contact kregen, vonden het speelgoed gemakkelijk. Maar kinderen die dezelfde informatie kregen van een persoon op een filmpje konden het speelgoed niet vinden. Als de kinderen via een gesloten televisie-circuit de informatie kregen, in een persoonlijke interactie via het tv-scherm, was het vinden weer geen probleem. Het probleem is niet het tv-scherm, maar de mate van interactie, aldus de onderzoekers in het mei/juni-nummer van Child Development.