Meer bewolking en buien

Het tweede deel van de week gaat wisselvalliger verlopen met meer bewolking, buien en een lichte daling van de middagtemperatuur.

Voordat het zover is hebben we te maken met temperaturen die boven het normale niveau liggen. Ook schijnt de zon geregeld en blijft het overdag meest droog. Vanavond en vannacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vanuit het zuiden krijgen de opklaringen de overhand. Bij weinig wind daalt het kwik naar 8 graden in het noorden tot 11 graden in delen van Zeeland en Limburg.

Morgen begint de dag met flinke zonnige perioden. Een gebied met bewolking en buien boven Frankrijk komt wel heel voorzichtig dichterbij, maar bereikt ons pas in de loop van de avond. Overdag neemt de bewolking toe en gaat de zon aan het einde van de middag ook steeds vaker schuil achter de wolken.

Met een zuidwestelijke wind wordt het opnieuw warm, 18 graden op de Wadden tot 22 à 23 graden in het binnenland. In de nacht van woensdag op donderdag vallen er regenbuien, maar overdag wordt het droog en breekt de zon opnieuw door. Ondanks een aantrekkende zuidwestenwind wordt het toch zo’n 20 graden.

Vanaf vrijdag volgen meer buien, soms met onweer. De temperatuur zal tijdens de middag uitkomen op 17 graden. Dat is lager dan de dagen ervoor, maar voor de tijd van het jaar heel normaal.