Litouwer Vaitkus wint rit in Ronde Italië, Basso blijft leider

Termoli. Tomas Vaitkus heeft gisteren de negende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Litouwer won in een massasprint voor de Italiaan Paolo Bettini en de Duitser Olaf Pollack. De Australiër Robbie McEwen, die eerder drie sprints won in de Giro, moest genoegen nemen met de vierde plaats. De roze leiderstrui blijft in handen van de Italiaan Ivan Basso van het Deense team CSC. De Duitser Danilo Hondo won gisteren in eigen land de tweede rit in de Vredeskoers. Dankzij de zege behield Hondo, die onlangs terugkeerde in het peloton na een jaar schorsing wegens dopegebruik, ook zijn leiderstrui. De Zwitser Fabian Cancellara won de eerste etappe in de ronde van Catalonië, een tijdrit over 12,6 kilometer. Erik Dekker werd achttiende.