Internet Voorkeur

Denktanks. De Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali gaat bij een Amerikaanse denktank werken. Het zijn instituten die met privé-geld worden gefinancierd en zich luid en nadrukkelijk met het Amerikaanse overheidsbeleid bemoeien. Hun politieke kleur varieert van neo-conservatief tot liberaal – al melden ze allemaal op hun website dat ze toch vooral ‘objectief’ onderzoek doen.

De denktanks nemen hun taak om de wereld te verlichten uiterst serieus, ook op het web. De American Enterprise Institute , de nieuwe basis van Hirsi Ali, heeft ter onderbouwing van zijn standpunten over de islam en de Amerikaanse buitenlandse politiek, heel veel documentatie op zijn website staan. Ook de sites van concurrenten als de Brookings Institution, de Carnegie Endowment for International Peace, de Rand Corporation, de Council on Foreign Relations en The Project for the New American Century bieden een rijkdom aan discussiemateriaal voor de lezer die geïnteresseerd is in de Amerikaanse politiek, in sociale kwesties als immigratie en onderwijs of in internationale betrekkingen. Meer weten over Saoedi-Arabië? Lees bijvoorbeeld de 24 A4’tjes over The Saudi Labyrinth, een Carnegie Paper.

www.aei.org; www.rand.org

www.brookings.org; www.cfr.org

www.newamericancentury.org