Hoezo Poolse loodgieter

Een half elftal Russische loodgieters over de vloer gehad sinds ons toilet overstroomde en zojuist doorgespoelde uitwerpselen weer opdoken in de naburige badkuip. Eén loodgieter verdween tot zijn elleboog in de wc, graaide wat rond en verweet ons  proppen oude kranten als wc-papier te gebruiken. Dat  vond mijn kantoorgenoot erg verdacht. Vorige week volgde de meest ambitieuze poging tot dusver. De  loodgieter demonteerde

plumber.jpgEen half elftal Russische loodgieters over de vloer gehad sinds ons toilet overstroomde en zojuist doorgespoelde uitwerpselen weer opdoken in de naburige badkuip.

Eén loodgieter verdween tot zijn elleboog in de wc, graaide wat rond en verweet ons  proppen oude kranten als wc-papier te gebruiken. Dat 
vond mijn kantoorgenoot erg verdacht.
Vorige week volgde de meest ambitieuze poging tot dusver. De  loodgieter demonteerde de toiletpot, brak tegeltjes van de muur, wrikte de vloer open, verplaatste het keukenblok. Een hele dag plas ophouden voor tweeduizend roebel, het kantoor vol modder, buizen, puin en natte voetstappen.  U raadt al wat er nu weer triomfantelijk in onze badkuip ronddobbert.  
Europa vreest de Poolse loodgieter. Eigenlijk zou het de Russische loodgieter moeten vrezen.  
    • Coen van Zwol