Even lachen in Afghanistan

Een Britse soldaat fotografeert een groepje kinderen in de provincie Helmand, in Zuid-Afghanistan. Eerder deze maand namen de Britten de door de NAVO geleide International Security Assistance Force (ISAF) over. Bij gevechten werden zondag vier politiemannen en elf vermoedelijke strijders van de Talibaan gedood.

Even lachen in Afghanistan Lashkar Gah. Een Britse soldaat fotografeert een groepje kinderen in de provincie Helmand, in Zuid-Afghanistan. Eerder deze maand namen de Britten de door de NAVO geleide International Security Assistance Force (ISAF) over. Bij gevechten werden zondag vier politiemannen en elf vermoedelijke strijders van de Talibaan gedood. In het zuiden van Afghanistan, waar de provincie Uruzgan ligt, is sprake van een toename van gevechten en aanslagen. Die worden grotendeels toegeschreven aan de Talibaan, de voormalige machthebbers die in 2001 door een internationale coalitie uit de hoofdstad Kabul werd verdreven, maar die op het platteland op aanzienlijke steun kan rekenen. Het grootste deel van de Britse troepen is gelegerd in de zuidelijke provincie Helmand, waar al jaren de omvangrijkste papaverteelt en opiumhandel van Afghanistan bestaan. De lokale machthebbers hebben vaak zelf belangen in de drugshandel. Het is tevens een gebied waar de radicaal islamitische Talibaan op veel steun van de lokale bevolking kan rekenen. Foto AFP/John D. McHugh British soldiers from the 16 Air Assault Brigade chat with local children during a patrol in Lashkar Gah, Helmand province, southern Afghanistan, 14 May 2006. British forces took over command of the NATO-led International Security Assistance Force (ISAF) earlier in the month. Four policemen and 11 suspected Taliban were killed in fighting 14 May in volatile southern Afghanistan, while an intelligence officer was gunned down in a separate attack, officials said. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH
Even lachen in Afghanistan Lashkar Gah. Een Britse soldaat fotografeert een groepje kinderen in de provincie Helmand, in Zuid-Afghanistan. Eerder deze maand namen de Britten de door de NAVO geleide International Security Assistance Force (ISAF) over. Bij gevechten werden zondag vier politiemannen en elf vermoedelijke strijders van de Talibaan gedood. In het zuiden van Afghanistan, waar de provincie Uruzgan ligt, is sprake van een toename van gevechten en aanslagen. Die worden grotendeels toegeschreven aan de Talibaan, de voormalige machthebbers die in 2001 door een internationale coalitie uit de hoofdstad Kabul werd verdreven, maar die op het platteland op aanzienlijke steun kan rekenen. Het grootste deel van de Britse troepen is gelegerd in de zuidelijke provincie Helmand, waar al jaren de omvangrijkste papaverteelt en opiumhandel van Afghanistan bestaan. De lokale machthebbers hebben vaak zelf belangen in de drugshandel. Het is tevens een gebied waar de radicaal islamitische Talibaan op veel steun van de lokale bevolking kan rekenen. Foto AFP/John D. McHugh British soldiers from the 16 Air Assault Brigade chat with local children during a patrol in Lashkar Gah, Helmand province, southern Afghanistan, 14 May 2006. British forces took over command of the NATO-led International Security Assistance Force (ISAF) earlier in the month. Four policemen and 11 suspected Taliban were killed in fighting 14 May in volatile southern Afghanistan, while an intelligence officer was gunned down in a separate attack, officials said. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH AFP

In het zuiden van Afghanistan, waar de provincie Uruzgan ligt, is sprake van een toename van gevechten en aanslagen. Die worden grotendeels toegeschreven aan de Talibaan, de voormalige machthebbers die in 2001 door een internationale coalitie uit de hoofdstad Kabul werd verdreven, maar die op het platteland op aanzienlijke steun kan rekenen.

Het grootste deel van de Britse troepen is gelegerd in de zuidelijke provincie Helmand, waar al jaren de omvangrijkste papaverteelt en opiumhandel van Afghanistan bestaan. De lokale machthebbers hebben vaak zelf belangen in de drugshandel. Het is tevens een gebied waar de radicaal islamitische Talibaan op veel steun van de lokale bevolking kan rekenen.