Europese prijzen voor Vrij Nederland

BRUSSEL. Weekblad Vrij Nederland heeft twee Europese journalistenprijzen gewonnen voor een artikel en een foto over discriminatie op de werkvloer. De prijzen zijn gisteren uitgereikt aan de winnaars Sander Donkers, Harm Ede Botje en - bij verstek - fotograaf Joost van den Broek door Europees Commissaris Vladimir Spidla (sociale zaken). De journalisten kregen de Europese prijs voor diversiteit en tegen discrimatie voor hun artikel `Er wordt gediscrimineerd. Punt uit` van 5 november vorig jaar. Volgens de jury van zes personen, afkomstig uit de mediawereld en organisaties ter bestrijding van discriminatie, ging het om een ”provocatief en onthullend artikel over discriminatie in een land dat de reputatie heeft open en tolerant te zijn”. De winnaars ontvangen 3.000 euro van de Europese Commissie voor een onderzoeksreis naar een andere Europese lidstaat. Vrij Nederland won ook de Europese anti-discrimatieprijs voor een foto bij het winnende artikel. Namens fotograaf Joost van den Broek nam Harm Ede Botje deze prijs in ontvangst.