Europese hof gaat zich buigen over `blessurezaak`

Charleroi, 16 mei. Het Europese hof van justitie in Luxemburg moet zich gaan buigen over de `blessurezaak` die Charleroi en de machtigste voetbalclubs van Europa hebben aangespannen tegen de wereldbond FIFA. Een rechter in België heeft dit gisteren bepaald. De Belgische formatie en de clubs in de G14 willen compensatie voor de afwezigheid van hun topspelers door blessures die zij bij nationale elftallen opliepen. Voor een periode van tien jaar hebben Charleroi en de andere clubs een schadevergoeding van 860 miljoen euro geëist. ”Nu we alles hebben overzien, is het Europese hof van justitie in Luxemburg het enige gerecht dat adequaat genoeg is om over deze zaak een beslissing te nemen”, zei Jean-Philippe Lebeau, voorzitter van de handelsrechtbank van Charleroi.