Archeologen vinden catacomben uit de Romeinse tijd

Rotterdam. Archeologen hebben in Rome een onbekend netwerk van christelijke catacomben uit de Romeinse tijd gevonden. Er zouden zich meer dan duizend begraven lichamen in bevinden uit de tweede eeuw na Christus, wat uitzonderlijk vroeg is. De vondst is bekendgemaakt door Raffaella Giuliani, hoofdinspecteur van de Romeinse catacomben, in een gesprek met Radio Vaticaanstad. De vondst wordt pas in juni officieel gepresenteerd. Omdat er zoveel lichamen in korte tijd begraven zijn - naar verluidt met rijke en mooie kleding aan - vermoeden de archeologen dat de christenen zijn omgekomen bij een ramp of een epidemie. Volgens Giuliani zijn de onbekende catacomben gevonden in 2003 tijdens restauratiewerkzaamheden van de derde-eeuwse catacombe van de heiligen Petrus en Marcellinus, die gesloten is voor het publiek. Het gaat niet om gangen met zijkamertjes, maar om grote, met elkaar verbonden kamers vol skeletten.