www.nrc.nl

Op de scholierensite vandaag een nieuwe A4-krant over het onderwerp Multimedia. De krant geeft een indruk van de veranderingen in het medialandschap sinds de opkomst van nieuwe media naast de vertrouwde krant, radio en televisie. Alles rond de vragen: wat hebben deze media allemaal te bieden en op welke manier hebben zij de ‘wereld’ veranderd? Wat in ieder geval opvalt is dat de verschillende media steeds meer op elkaars terrein komen. De krant brengt ook televisieprogramma’s; op de televisie kan iedereen meepraten; met je mobiele telefoon kun je internetten. De A4-krant Multimedia is in de pdf-formaat en kan vanaf de scholierensite worden gedownload.

In het voortgezet onderwijs beginnen donderdag 18 mei de eindexamens. Dit jaar wordt het examen verslagen door zeven leerlingen van het Murmelliusgymnasium in Alkmaar. Zij houden op de site een weblog bij. Zie: www.nrc.nl/eindexamen. In de weekkrant vandaag ook een achtergrondstuk over de examens, over de keuze van eindexamenonderwerpen en opgaven.

In de weekkrant onder meer:

Mag Ayaan Hirsi Ali Kamerlid blijven?

In de geloofsgemeenschap Taizé kun je je mobieltje vergeten

Handel in vieze lucht moet een beter milieu opleveren

In het Afrikaasen Mauretanië bestaat nog altijd zwarte slavernij

Japanse emoticons zijn heel anders dan die van ons

Films geven een onrealistisch, soms zelfs hilarisch, beeld van wat in coma liggen betekent

Elke Orang-oetan heeft zijn eigen karakter

Getouwtrek om een vierjarig Indiaas hardlopertje

Zie: www.nrc.nl/scholieren