Vulkaan Merapi staat op springen

Vulkaan Merapi staat op springen Yokyakarta. De vulkaan Merapi op Midden-Java, Indonesië, staat op punt van uitbarsten. Duizenden mensen die op de hellingen van de vulkaan wonen zijn geëvacueerd, nadat de autoriteiten zaterdagavond groot alarm sloegen. Sommige bewoners keerden gisteren terug om voor hun vee en gewassen te zorgen. Al meer dan een maand komt er rook uit de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië. Foto AP Indonesia's Merapi volcano erupts with lava and huge clouds of hot gasses late Sunday May 14, 2006 as seen from Cangkarang village on the outskirts of Yogyakarta, the provincial capital of Central Java province Indonesia. Villages on Mount Merapi were left virtually empty, although some residents returned to its slopes Sunday to tend their animals and crops after officials raised the alert status of the Merapi volcano to the highest level, meaning that an eruption is imminent.(AP Photo/Ed Wray) Associated Press