Vulkaan Merapi is nu zeer actief

Vulkaan Merapi is nu zeer actief Merapi, 15 mei. Gloeiende aswolken, brokstukken en vulkanisch gas dalen neer van de vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java. De ontploffingen in de krater vanochtend zijn de hoogste graad van activiteit, sinds de vulkaan enige weken geleden begon te rommelen. Sinds dit weekeinde geldt, op aanwijzingen van wetenschappers, het hoogste niveau van alarm. Er is begonnen met de evacuatie van duizenden inwoners. De ontploffingen overtuigden vele achterblijvers dat het tijd was om te gaan, maar anderen bleven. Kinderen haastten zich door de asregen naar school, met zelfgemaakte papieren maskers als bescherming. Foto’s Reuters Students cover their noses and mouths with handmade paper mask as they walk to school during an ash rain at Ketep village, near Indonesia city of Muntilan on May 15, 2006. Indonesia's Mount Merapi volcano spewed hot clouds and ash rain early on Monday, a volcanologist said, but there was no confirmation of reports of fresh lava flows. REUTERS/Beawiharta
Vulkaan Merapi is nu zeer actief Merapi, 15 mei. Gloeiende aswolken, brokstukken en vulkanisch gas dalen neer van de vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java. De ontploffingen in de krater vanochtend zijn de hoogste graad van activiteit, sinds de vulkaan enige weken geleden begon te rommelen. Sinds dit weekeinde geldt, op aanwijzingen van wetenschappers, het hoogste niveau van alarm. Er is begonnen met de evacuatie van duizenden inwoners. De ontploffingen overtuigden vele achterblijvers dat het tijd was om te gaan, maar anderen bleven. Kinderen haastten zich door de asregen naar school, met zelfgemaakte papieren maskers als bescherming. Foto’s Reuters Students cover their noses and mouths with handmade paper mask as they walk to school during an ash rain at Ketep village, near Indonesia city of Muntilan on May 15, 2006. Indonesia's Mount Merapi volcano spewed hot clouds and ash rain early on Monday, a volcanologist said, but there was no confirmation of reports of fresh lava flows. REUTERS/Beawiharta REUTERS